VESNA ZMIJANAC PRAVI NAJBOLJI KUPUS SA TELETINOM: Od ovog RECEPTA SE LUDI, idealan za USKRŠNJU TRPEZU- zepišite ga
Vesna Zmijanac podelila svoj najveći kulinarski specijalitet, Foto: RTV Pink printscreen

RECEPT

VESNA ZMIJANAC PRAVI NAJBOLJI KUPUS SA TELETINOM: Od ovog RECEPTA SE LUDI, idealan za USKRŠNJU TRPEZU- zepišite ga

Odlična ideja i za prazničnu trpezu.

Objavljeno:

Odlična ideja i za prazničnu trpezu.

Vesna Zmijanac je folk diva, ali „divovsku” titulu mogla bi da ponese u još nekim sferama života. Na primer, u onoj gastronomskoj. Slavna pevačica poznata je kao velika domaćica i vrsna kuvarica, a za šporetom najviše uživa kada je u svojoj kući na Bukulji.

Oni koji su probali Vesnine specijalitete kažu da tamo sprema i najlepša jela. Između ostalog, majstor je i za kupus sa teletinom. Postoji više recepata, svako pravi po svom ukusu, ali glavni sastojci su uvek isti. Predstavljamo vam jedan vrlo ukusan predlog.

Kupus sa teletinom
Kupus sa teletinomfoto: Printscreen / Youtube / Miris Kuhinje

Potrebno vam je oko 700 grama teletine, veća glavica kupusa, jedan crni luk, jedna šargarepa, po želji krompir, 150 ml soka od paradajza, kašika mlevene paprike, kašika biljnih začina, kašika brašna, biber, malo celera po ukusu.

Teletinu isecite na veće komade i poređajte po dnu šerpe. Preko stavite polovinu kupusa (listove koje ste isekli na veće delove), zatim luk i šargarepu iseckanu na kolutove. Preko toga složite ostatak kupusa, prelijte sokom od paradajza i dodajte začine. Nalijte toplom vodom, poklopite i ostavite da se kuva dva sata na tihoj vatri.

Na kraju napravite zapršku, dodajte jelu i ostavite da se krčka još nekoliko minuta. Savršen obrok za hladne zimske dane!

BONUS VIDEO:

02:55

ZAMALO NISAM UMRO NA SCENI! IZGUBIO SAM 9 KILA ZA 15 DANA Lečić otkrio NEOBIČAN RECEPT monaha iz Hilandara kojim leče ČAK I RAK!

(Espreso / Srbija danas / Prenela: I.O.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.